2008/07/18

Bakailua bizkaitar erara / Bacalao a la vizcaína



Bakailua prestatzeko beste modu bat aurkezten dizuet gaurkoan, izan ere, bakailua prestatzeko errezeta asko dago: piperrekin, bizkaitar erara, pil-pilean, ajoarriero...

Esan beharra daukat, nik tomateak jarri dizkiodala saltsari, eta badakidala askok piperrekin soilik egiten dutela, baina pixkat suabeagoa izan zedin tomateak gehitu dizkiot.
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Hoy os presento otra manera de preparar el bacalao, porque existen muchas maneras de prepararlo: con pimientos, a la vizcaína, al pil-pil, ajoarriero...

Tengo que decir, que yo le he añadido tomates a la salsa, pero que ya se que muchos dicen que hay que hacerlo sólo con pimientos, pero yo le he añadido tomates para que quedara más suave.


Osagaiak:
  • Bakailu-solomo 1
  • 4 piper txorizero
  • 2 tomate
  • 4 pikilo piper
  • Tipula 1
  • Olioa
  • Gatza

Bakailua gatzatua bada, 2 egunez uretan eduki 8 orduro ura aldatuz. Piper txorizeroak bezperatik uretan eduki biguin daitezen.
Tipula julianan moztu eta zartagi batean jarri olio eta gatz pixkatekin su baxuan. Biguina eta ia gardena geratu arte egin.
Tomateak zuritu eta txikitu. Tipulari gehitu eta egin. Ia egina dagoenean, pikilo piper txikituak eta piper txorizeroen haragia tomatera gehitu eta egosi. Saltsa amaitua dagoenean, pasapuresetik pasa eta berriz irakin.
Bitartean, bakailua kazuela batean jarri ur hotzarekin. Sutara urbildu, eta irakiten hasten denean kendu. Bakailua saltsara gehitu eta 5 minutu egosi.
Ingredientes:
  • 1 lomo de bacalao
  • 4 pimientos choriceros
  • 2 tomates
  • 4 pimientos del piquillo
  • 1 cebolla
  • Aceite
  • Sal

Si el bacalao es salado, poner en agua 2 días, cambiando el agua cada 8 horas. Poner los pimientos choriceros a remojo la víspera.
Cortar la cebolla en juliana y poner en una sartén con un poco de aceite y sal a fuego suave. Pochar hasta que se quede blanda y casi transparente.
Pelar y picar los tomates. Añadir a la cebolla y freir. Cuando esté casi hecho, añadir los pimientos de piquillo troceados y la carne de los pimientos choriceros, y cocer. Cuando la salsa esté hecha, pasar por el pasapurés y volver a hervir.
Mientras, poner el bacalao en un cazo con agua fría y poner al fuego. En cuanto hierva, apartar y añadir el bacalao a la salsa y cocer 5 minutos más.

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